Danışma Kurulu; Vakfın yürütme ve icra organının başı olan Genel Başkanın, vakfın idaresiyle ilgili konularda, kendilerine müracaat ettiği, genelde üniversite hocaları ve teknik kişilerden oluşan heyettir. Danışma Kurulu üyeleri 5 kişiden müteşekkildir. İdare ve icrada Başkanın hızlı ve isabetli karar almasına yardımcı olmak üzere ihdas edilmiştir.

Bir konuda Âlimler ve Âkiller Kurulunun bir kararı varsa o konuda Danışma Kurulu aksine görüş ileri süremez. Kurul, Vakfın idare işlerinin yürütülmesinde Âlimler ve Âkiller Kurulu kararları çerçevesinde hareket eder. Danışma Kurulu önüne gelen ve çözümü gerektiren bir mesele hakkında isterse daha isabetli karar alınmak üzere konuyu Âlimler ve Âkiller Kuruluna havale edebilir.

Cenab-ı Hak (cc) Kitabı mübininde “Onların işleri kendi aralarında istişareyledir.” [Şura, 38] buyurmaktadır. Yine Cenabı Peygamber (sav) bir hadisi şerifinde: “Allah bir yönetici için hayır diledi mi ona doğru sözlü bir danışman nasib eder. Bu, ona unutunca hatırlatır, hatırladığı zaman da yardım eder. Allah bir yöneticiye de hayır dilemezse, kötü bir danışmanı musallat eder. Bu danışman, ona unuttuğunu hatırlatmaz, hatırlayınca da yardımcı olmaz.” [Ebû Dâvud, Harâc 4, (2932); Nesâî, Bey’at 33, (7,159).] buyurmaktadır.

Anılan hükümler uyarınca Kurul; hem Vakfın idaresinde Genel Başkana isabetli karar alınmasında yardımcı olurken diğer taraftan da kadim kültürümüzün ve yukarıda arz edilen ayet ve hadisi şerifte belirtilen hususların örnek uygulamasının ortaya konulması kapsamında ayrıca önemli bir faaliyeti icra etmektedir.