KEMAL EREN BARAN AVRUPA SAMPİYONU OLDU

Hâcegân Gençlik Ocaklarında yetişen Kemal Eren Baran, 24.05.2024 tarihinde yapılan Avrupa taekwondo müsabakasında birincilik alarak Avrupa şampiyonu oldu. Kendisini ve antrenörü Mürsel Akbay hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

               

HÂCEGÂN VAKFI TASAVVUF ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN “İSLAM VE TASAVVUF” İSİMLİ SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

Hâcegân Vakfı Tasavvuf Enstitüsü ve Hâcegân Vakfı Gençlik Ocakları Başkanlığı ile Prof.Dr. Ahmet Hamidi Vakfı işbirliğiyle “İslam ve Tasavvuf” isimli söyleşi, 1 Ekim 2023, Pazar günü, saat:17.00’da, Hâcegân Vakfı Genel Merkezinde düzenlendi.

               

HÂCEGÂN VAKFI TARAFINDAN HACI BAYRAMI VELİ AMELE PAZARI ÇORBA DAĞITIMI DEVAM EDİYOR.

Her hafta cuma günü, sabah namazı sonrası, amele pazarında, işçi kardeşlerimiz işe çıkmadan önce yaptığımız hayır çorbası dağıtımı devam etmektedir. Bu haftaki dağıtımdan bir kesit ilişiktedir. Cenabı Hak yaptığımız ve yapacağımız yardımları kabul ve karin eylesin. Amin. Dağıtım videosu için tıklayınız.

               

HÂCEGÂN VAKFI TARAFINDAN AFRİKA GANA’DA BAYRAM ŞEKERİ DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

Hak dostlarından Hâce Ubeydullahi Ahrar hazretleri şöyle buyurmuşlardır: “Cennete giden en kestirme yolun, insanları sevindirmek olduğunu anladım”

               

HÂCEGÂN VAKFI TARAFINDAN RAMAZAN AYI FAALİYETLERİ KAPSAMINDA AFRİKA GANA’DA İFTAR PROGRAMI DÜZENLENMİŞTİR.

Hâcegân Vakfı Genel Başkanlığınca Afrika Gana’da, Navrango şehrinin Nako köyünde, Kadir gecesi akşamı iftar programı düzenlenmiştir. Rabbim yaptığımız ve yapacağımız hayır ve hasenatları kabullerin en güzeliyle kabul eylesin.

                 

HÂCEGÂN VAKFI TARAFINDAN DEPREMDE ZARAR GÖREN KARDEŞLERİMİZE AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR YAPILMIŞTIR.

Hâcegân Vakfı Genel Başkanlığınca Kahramanmaraş ve civar illerde meydana gelen depremde zarar gören kardeşlerimize ayni ve nakdi yardımlar yapılmıştır. Allah (cc), bu millete bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Ölenlere rahmet, kalanlara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

             

HÂCEGÂN HUKUK ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN “FIKIHTAN HUKUKA” İSİMLİ SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ.

Hâcegân Hukuk Enstitüsü, Hâcegân Vakfı Gençlik Ocakları Başkanlığı ile Suit Ofis Arabica Coffee House işbirliğiyle “Fıkıhtan Hukuka: Bir Doktrin Önerisi” isimli söyleşi, 31 Ocak 2023, Salı günü, saat:20.00’de, Suit Ofis seminer salonunda düzenlenmiştir.

               

HÂCEGÂN GENÇLİK OCAKLARI BAŞKANLIĞINCA “YAPAY ZEKA VE FELSEFE” İSİMLİ SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ.

Hâcegân Vakfı Gençlik Ocakları Başkanlığı ile Suit Ofis Arabica Coffee House işbirliğiyle “Yapay Zeka ve Felsefe” isimli şöyleşi 20 Aralık 2022 de Suit Ofis seminer salonunda düzenlendi.

                 

ANKARA HACI BAYRAMI VELİ AMELE PAZARI ÇORBA DAĞITIMI

Her hafta Cuma günü, sabah namazı sonrası Ankara Hacı Bayram cami yanında bulunan amele pazarında çorba dağıtımı yapılmaktadır.

HÂCEGÂN VAKFI SENEDİNİN 5. MADDESİNDE YER ALAN FAALİYET ALANLARIMIZ ŞÖYLEDİR:

VAKFIN FAALİYETLERİ

Madde 5- Vakfın faaliyetleri şunlardır:

  1. Ulusal ve uluslararası alanda; ilmî, hukuki, kültürel, sosyal, ekonomik ve ticari iş birliği, bilgi alışverişi, dostluk ve dayanışma amaçlı toplantılar, geziler, seyahatler, davetler, ziyaretler, konser, tiyatro, açık hava toplantıları, şenlik, şölen, yarışma, kültürel ve sportif etkinlikler ile gün ve geceler yapmak ve yaptırmak.
  2. Dinî ve millî veya sair gün ve gecelerde anma, kutlama, tanıtma, eğlence, dinî musiki ve benzeri programlar düzenlemek.
  3. Bilim, kültür, sanat, maneviyat, çevre ve sosyal benzeri alanlarda hizmet etmiş, eser vermiş, çalışma yapmış kişilerle ilgili anma toplantıları, konulu ödül ve yarışma programları ve organizasyonlar yapmak.
  4. Fakir, kimsesiz, bakıma muhtaç, hasta, sakat, afet sonucu muhtaç duruma düşmüş ve benzeri ihtiyaç sahibi tüm insanlara ayni ve nakdi yardımlarda bulunmak.
  5. Yurtiçi ve yurtdışında meydana gelen deprem, sel, heyelan, yangın ve benzeri her türlü afete maruz kalan afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için ayni ve nakdi yardımlar yapmak. Bu amaçları gerçekleştirmek için gerektiğinde gelir getirici sosyal faaliyetler organize etmek.
  6. Doğal çevrenin korunması, güzelleştirilmesi ve yaşanabilir hâle getirilmesi için faaliyetler ve bilimsel araştırmalar yapmak ve yapanlara destek olmak.
  7. Zararlı alışkanlıkları ve madde bağımlılıkları olan insanların tedavilerine yardımcı olmak ve bu tip çalışmaları desteklemek.
  8. Yurt içinde ve yurt dışında her derecede eğitim alanlar için imkânlar hazırlamak, karşılıksız burslar verip her türlü ihtiyaçlarını karşılamak.
  9. Ülke kültürümüzün geliştirilmesi, yurt içi ve yurt dışında tanıtılıp, yaygınlaştırılması için toplantı, konferans, seminer, sempozyum, çok amaçlı bilimsel toplantı, inceleme, araştırma, çalıştay ve benzeri etkinlikler düzenlemek veya vakfın amacı doğrultusunda düzenlenenlere destek olmak.
  10. Yurt, kurs, okuma salonu, kütüphane, araştırma merkezi, gençlik merkezi, kültür merkezi, hâcegân ocakları ve benzeri yerler tesis edip açmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek veya bu alanlarda çalışma yapan kişi, kurum ve kuruluşlara vakfın amacı doğrultusunda destek sağlamak.
  11. Yurt içi ve yurt dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yüksekokul, üniversite, enstitü seviyesinde kurumlar kurmak, işletmek veya ortak olmak. Bu alanlarda çalışma yapan kurum ve kuruluşlara vakfın amacı doğrultusunda destek vermek.
  12. Ayni ve nakdi bağış, kurban, kurban eti ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olan her türlü yardımı kabul ederek uygun şartlarda muhafaza ederek yardıma muhtaç insanlara ulaştırmak.
  13. Yardım toplama kanunu çerçevesinde gelir temini için faaliyetlerde bulunmak ve bu tür faaliyetler düzenleyen kurum ve kuruluşlara destek olarak temin ettiği gelirleri amacı doğrultusunda kullanmak.
  14. Hizmetlerini daha geniş kesimlere ulaştırmak için sosyal tesis, lokal, çay ocağı, hâcegân ocakları, yemekhane, misafirhane, pansiyon, huzur evi, aş evi, eğlence ve dinlenme yerleri yapmak veya yapılanlara vakfın amacı doğrultusunda destek olmak.
  15. Mevzuata uygun izinler alınarak tarihî, kültürel yapı ve eserlerin imar, ıslah, tamirat ve tadilatını yaparak vakıf amaçlarına uygun olarak kullanmak.
  16. Amacını gerçekleştirme doğrultusunda ajans, gazete, dergi, kitap, internet vb. basın ve yayın yoluyla iletişim kurmak. Bu tür yayın yapan kuruluşları kurmak, ortak olmak ve bu tür yayınlara destek olmak.
  17. Vakıf, dernek, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için plâtformlar oluşturmak, uluslararası kuruluşlara ve üst kuruluşlara kurucu üye veya kurulmuş olanlara üye olarak katılmak.
  18. Amaçlarını gerçekleştirmek için projeler hazırlayarak yurt içi ve yurt dışındaki bütün fon, hibe, kredi ve benzeri finans kaynaklarından istifade etmek.
  19. Vakıf amaçları doğrultusunda gerektiğinde iktisadi işletme ve şirket kurmak, satın almak veya kurulmuş olanlara ortak olmak.